Μαργαριτάκης Ιωάννης Άρβη Βιάννο Κρήτης
Η Άρβη είναι το δεύτερο σε πληθυσμό χωριό του δήμου Βιάννου. Στην απογραφή του 2001 απογράφησαν 671 κάτοικοι. Βρίσκετε νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου. Απέχει από το Ηράκλειο 75χμ από τη Άνω Βιάννο 20χμ, και από την Ιεράπετρα 35χμ. Η Άρβη έχει πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν. Το όνομα της το πήρε από τον Άρβιο Δία που κατοικούσε στο Άρβιο Όρος όπου υπήρχε και το ιερό του και λατρεύονταν από τους αρχαίους Αρβίτες. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η κατοίκηση της από τον άνθρωπο ξεκινά από τη νεολιθική εποχή δηλαδή πριν από το 2600πχ. Αιτία της κατοίκησης της από τόσο παλιά είναι οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες που επικρατούν όλη σχεδόν τη διάρκεια του έτους.
Απόδειξη στο ότι η Άρβη διαθέτει αυτό το υπέροχο κλίμα είναι ότι μπορεί να επιβιώσει και να αποδώσει καρπούς στα εδάφη της ένα τροπικό φυτό όπως η μπανανιά.
Βιολογική Καλλιέργεια της αρβης είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές. Οι βιολογικοί καλλιεργητές βασίζονται σε αμειψισπορά (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών, αγρανάπαυση, ζωικά λιπάσματα (κοπριά) και μηχανική καλλιέργεια για τη διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των ζιζανίων, εντόμων και παράσιτων.
Η Βιολογική Καλλιέργεια της αρβης συχνά συνδέεται με την υποστήριξη αρχών πέρα από την καλλιέργεια, όπως το Δίκαιο Εμπόριο (Fair Trade) και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.
Η Βιολογική Καλλιέργεια της αρβης απορρίπτει τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών, όπως τα συνθετικά ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Σε μερικές χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, η βιολογική καλλιέργεια ορίζεται και από το νόμο, ώστε η εμπορική χρήση του όρου «Βιολογικό» να υπόκειται σε έλεγχο από την κυβέρνηση και το κράτος. Κάποιο είδος «διαπίστευσης» προσφέρεται στους αγρότες έναντι αμοιβής, καθιστώντας παράνομη την πώληση προϊόντων με τον τίτλο «Βιολογικό» χωρίς αυτή τη διαπίστευση.
Στη βιολογική καλλιέργεια, ανήκει και η βιοδυναμική καλλιέργεια που βασίζεται στις εσωτερικές διδασκαλίες του Ρούντολφ Στάινερ (Rudolf Steiner). Ο Ιάπωνας αγρότης Μασανόμπου Φουκουόκα εφηύρε ένα σύστημα το οποίο αποκάλεσε Φυσική Καλλιέργεια. Αυτή η φυσική καλλιέργεια χρησιμοποιείται από το κτήμα βιολογικών προϊόντων του Ιωάννη Μαργαριτάκη.