Φασόλια Παπούδα χοδροαλεσμένα
Φασόλια Παπούδα χοδροαλεσμένα, βιολογικής καλλιέργειας, πιστοποιημένα από την ΔΗΩ. Ο χονδροαλεσμένος κιμάς από αποφλοιωμένα φασόλια είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και εύπεπτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει ελάχιστα λιπαρά και καθόλου χοληστερόλη. Ιδανικό για χορτοφαγικές συνταγές και για φασουλοκεφτέδες καθώς μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον ζωικό κιμά.
Υλικά για συνταγή:
250 γρ. φασόλια Παπούδα χονδροαλεσμένα.
-3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι.
1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου.
-3 κλωναράκια δυόσμο ή 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο.
1-3 κ.σ. καλαμποκάλευρο, χωριστά για το αλεύρωμα.
-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
-Αλάτι.
-Πιπέρι.
-Ρίγανι (προαιρετικά).
Εκτέλεση:
Πένουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοταρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αφού στραγγίζουμε, καλά τον κιμά, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια προσθέτοντας καλαμποκάλευρο, όσο χρειάζεται, ώστε να στέκονται. Τα αφήνουμε για 30' στο ψυγείο να σφίξουν. Τέλος αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια πιο συνεκτικά, προσθέτουμε στο μπολ 1-2 χτυπημένα αυγά.