Κενό

0,00 €

Αγρόκτημα Παπαγεωργίου

Λίγα λόγια για εμάς: 

Το αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων "Παπαγεωργίου"βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πατρίδας μας, στην πανέμορφη κοιλάδα του Μπουραζανίου, 12 χλμ. από την Κόνιτσα και 58 χλμ. από τα Ιωάννινα. Η δραστηριότητά του ξεκίνησε το 2001 με την βιολογική καλλιέργεια σιτηρών και οσπρίων κυρίως φακής και σόγιας. Σταδιακά, επεκτάθηκε στην μεταποίηση αλεύρων και στη συνέχεια στην παραγωγή ζυμαρικών. Σήμερα η σύζευξη της παραγωγικής δραστηριότητας του Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου με την μεταποιητική ευρηματικότητα του Αστερίου Παπαγεωργίου, ανέδειξε μια πρότυπη μονάδα με κάθετη μορφή παραγωγής. Κύριο μέλημά μας είναι οι φιλικοί προς στο περιβάλλον τρόποι παραγωγής, λόγος για τον οποίο οι καλλιέργειες μας έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικές και ελέγχονται από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης.
Η παραγωγή των αλεύρων γίνεται με παραδοσιακό τρόπο σε ιδιόκτητο πετρόμυλο και με διαδικασίες που να διατηρούν τη μεγάλη θρεπτική τους αξία και την ιδιαίτερη γεύση τους, ενώ τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη νοστιμιά. Ήδη είναι διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία από άλευρα (σίτου, καλαμποκιού, κριθαριού, βρώμης), ζυμαρικά με διάφορες γεύσεις (ντομάτα, κρόκος-saffron, αυγά), πάνω από είκοσι είδη τραχανά, (γλυκείς, ξυνοί, νηστήσιμοι, με αποξηραμένα λαχανικά), χυλοπίτες ολικής αλέσεως ή φινιρισμένες και χυλοπιτάκι, με προοπτική την δημιουργία ακόμη περισσότερων ειδών.
Στη φυτική παραγωγή του αγροκτήματος εφαρμόζονται οι απαιτήσεις των βιολογικών καλλιεργειών, έτσι ώστε να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας είναι η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας φακή, τα φασόλια και άλλα οσπρίων, τα οποία μαζί με μια σειρά από βότανα και μυρωδικά, όπως τσάϊ του βουνού, φλασκόμηλο, χαμομήλι, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό και βάλσαμο, δίνουν άλλη διάσταση στις δραστηριότητές μας.

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Τηλέφωνο: 
6946421866 -
6932396108
- 26550 61339
- 6948438979
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Αλεύρι κίτρινο από σκληρό σιτάρι

Αλεύρι κίτρινο από σκληρό σιτάρι
2,20 €
1 κιλο
Αλεύρι λευκό από μαλακό σιτάρι

Αλεύρι λευκό από μαλακό σιτάρι
2,20 €
1 κιλο

Αλεύρι μαλακό ολικής άλεσης
2,20 €
1 κιλο

Αλεύρι ολικής άλεσης από σκληρό σιτάρι
2,20 €
1 κιλο

Σελίδες

Εγγραφή στο Αγρόκτημα Παπαγεωργίου