Κενό

0,00 €

Οικολογικό Αγρόκτημα BIOFru

Πάγκος
Λίγα λόγια για εμάς: 

Το Οικολογικό Αγρόκτημα BIOFru είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλειάδας στην Καστοριά. Κύρια δραστηριότητά μας αποτελεί η παραγωγή βιολογικών μήλων και αχλαδιών σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής γεωργίας. Ήδη από το 1993 προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πρακτικές φυσικής καλλιέργειας. Στις καλλιέργειες γίνεται χρήση ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ) από το 2005. Συμμετέχουμε σε δίκτυα και κοινότητες ανθρώπων που συμμεριζόμαστε τους σκοπούς και τις προσπάθειές τους για κοινωνική αλλαγή.

Ήδη από το 1993, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για βιολογική καλλιέργεια, την πρώτη απόπειρα στον νομό Καστοριάς, και το 1996 ενταχτήκαμε στο αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης. Ορισμένες από τις πρακτικές που εφαρμόζονται στο αγρόκτημα είναι η ακαλλιέργεια εδάφους, η συγκαλλιέργεια με ψυχανθή (τριφύλλια, μηδικές, βίκος) και φυσική βλάστηση που αποτελεί και την κύρια φυσική οργανική λίπανση, η χρήση κλασικών φυτοπροστατευτικών, όπως το παραφινόλαδο, το θειάφι, ο ασβέστης και ο χαλκός, καθώς και η χρήση εμβρεγμάτων βοτάνων, τσουκνίδα, πολυκόμπι, αρτεμησία, άγουροι καρποί σε ζύμωση με ΕΜ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) για ενδυνάμωση των φυτών και εμπλουτισμό του εδάφους. Έτσι, τα παραγόμενα προϊόντα δεν είναι επιβαρημένα με υπολείμματα χημικών φαρμάκων και βιοκτόνων ουσιών και δεν περιέχουν τυχόν επικίνδυνες ουσίες για την υγεία φύσης και ανθρώπων. Επίσης, τα βιολογικά μήλα και αχλάδια περιέχουν 20-30% περισσότερες θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σχέση με το αντίστοιχο βάρος κοινών συμβατικών (τα οποία περιέχουν περισσότερο νερό κατά 20-23% και λιγότερες ωφέλιμες ουσίες), και τέλος, η νοστιμιά τους είναι ανώτερη και μας θυμίζουν ξεχασμένες άγριες γεύσεις και απολαύσεις!

Υπάρχει πάντα η διαθεσιμότητά μας για επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Επισκεφτείτε το αγρόκτημα για να γνωριστούμε καλύτερα. www.biofru.gr

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Εγγραφή στο Οικολογικό Αγρόκτημα BIOFru