Κενό

0,00 €

Γιώργος Δούμος - Το Περιβόλι της Ειρήνης

Λίγα λόγια για εμάς: 

Ο Γιώργος Δούμος είναι παραγωγός βιολογικών γεωργικών προϊόντων ντόπιων παλιών ποικιλιών, με άμεση διάθεση στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες. Μέλος των πρωτοβουλιών Αιγύλωπας και Πελίτι για τη διάσωση και διάδοση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών. Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας βιοκαλλιεργητών. Προεδρεύων της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Πέλλας 'Αειφόρος Αλμωπία'. Ενεργή συμμετοχή επί χρόνια σε πολλές εναλλακτικές κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη (Μικρόπολις, Σχολείο για τη Μάθηση και την Ελευθερία, υποστήριξη της ΒΙΟΜΕ και άλλων κοινωνικών εγχειρημάτων). Υποστηρίζει με την εμπειρία του νέους βιοκαλλιεργητές στην σταδιακή κατάκτηση ενός βιολογικού/ βιοδυναμικού/ παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας της γης.

Στην Ξιφιανή Αριδαίας, σε μια έκταση 170 στρεμμάτων, καλλιεργούμε τη γη με φροντίδα για τις τοπικές ποικιλίες και σεβασμό στην προστασία των νερών και του εδάφους χρησιμοποιώντας βιολογικά και βιοδυναμικά μέσα και αξιοποιώντας παραδοσιακές γνώσεις της περιοχής. Παράγουμε παλιές ποικιλίες λαχανικών, φρούτων και σιτηρών με σκοπό την διάσωση και διάδoση αυτών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καλλιέργεια των ποικιλιών είναι μονόδρομος για μια αειφόρο ανάπτυξη αλλά και παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας σε αντίθεση με τα υβρίδια που εβρέως χρησιμοποιούνται. Οι φυσικές μέθοδοι καλλιέργειας που χρησιμοποιούμε, λίπανση με κοπριά και κομπόστ, συγκαλλιέργειες για αποφυγή ασθενειών καθώς και τα φυσικά παρασιτοκτόνα, όπως ο ζεόλιθος, δεν μολύνουν τη γη και συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη των φυτών και την παραγωγή πολύ νόστιμων καρπών.

Λαχανικά όπως η ντόπια ποικιλία της κόκκινης, γλυκιάς πιπεριάς Μπαχόβου που φύεται στην περιοχή πάνω από εκατό χρόνια τώρα, η μελιτζάνα Λαγκαδά, αλλά και ντομάτες, κολοκυθάκια, ραπανάκια, σπανάκι, πράσα, μαρούλια, παντζάρια, λάχανα, κρεμμύδια και σκόρδα, μαϊντανός και ρόκα από ποικιλίες της περιοχής της Αριδαίας καλλιεργούνται με συνέπεια για να αποτελέσουν ασφαλή και ιδιαίτερα νόστιμα προϊόντα που θα φτάσουν στο τραπέζι μας. Ταυτόχρονα διασώζουμε ποικιλίες φρούτων που έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής αφού καλλιεργούνται για πολλά χρόνια στα μέρη μας όπως κεράσια, πεπόνια, καρπούζια, κυδώνια, μούσμουλα, λωτοί και μια ποικιλία σταφυλιού την λεγόμενη Αμάσι την οποία έφεραν οι πρόσφυγες παπούδες μας από τη Μικρά Ασία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στην καλλιέργεια των σιτηρών ενώ η επιλογή των ποικιλιών τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Ποικιλίες όπως η σκληρόπετρα, μαλακό σιτάρι από το οποίο παράγεται αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μαυραγάνι, σκληρό σιτάρι από το οποίο παράγουμε κίτρινο αλεύρι ιδανικό για ψωμί αλλά και βρώμη, σίκαλη και καλαμπόκι επιλέγονται για καλλιέργεια στο κτήμα μας μαζί με το μονόκκοκο, ντυμένο σιτάρι της αρχαίας ποικιλίας Καπλουτζάς που βρέθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές σε σπήλαιο της περιοχής. Όλα τα σιτηρά αφού συλλεχθούν, αλέθονται σε παλιό νερόμυλο, χωρίς θερμική επιβάρυνση στο τελικό προϊόν και χωρίς προσθήκη χημικών. Γιώργος Δούμος (Το Περιβόλι της Ειρήνης) βιοκαλλιεργητής Ξιφιανή Αριδαίας 58400 Πέλλα

Τηλέφωνο: 
6974127248 και
6947320479
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Νιφάδες βρώμης
3,20 €
500γρ

Σελίδες

Εγγραφή στο Γιώργος Δούμος - Το Περιβόλι της Ειρήνης