Κενό

0,00 €

Έλαιον - Bio-Green-Oliveoil.gr

Λίγα λόγια για εμάς: 

Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να παράγει βιολογικό εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο από αγάπη για την φύση και τα βιολογικά προϊόντα τα οποία καλλιεργούμε και στον κήπο μας πολλά χρόνια. Αρχίσαμε να παράγουμε μικρές ποσότητες ελαιολάδου (πάντα αγουρέλαιου) βλέποντας την έλλειψη αυτού του συγκεκριμένου αγνού προϊόντος στην αγορά.

Διαλέξαμε προσεκτικά τον τόπο και την ποικιλία των ελαιόδεντρων, τα οποία φροντίζουμε προσωπικά με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, σε όλα τα στάδια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ελαιόλαδο από τις ίδιες ακριβώς ποικιλίες ελιάς διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η αιτία είναι οι καιρικές συνθήκες και το μικροκλίμα, δηλαδή οι τοπικές συνθήκες που έχουν να κάνουν με τη σύσταση του εδάφους, την ατμοσφαιρική υγρασία, τις τοπικές βροχές, και τον αέρα.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Ενετοί πριν από 300 χρόνια (1720), επέλεξαν αυτή ακριβώς την περιοχή, για να δημιουργήσουν τον ιστορικό ξακουστό «Ενετικό ελαιώνα Πρέβεζας», γνωρίζοντας το μοναδικό μικροκλίμα της χερσονήσου της Πρέβεζας, με «μαλακούς» χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Έτσι το ελαιόλαδο που παράγεται από τις συγκεκριμένες ελιές παρουσιάζει μοναδική γεύση και άρωμα, παράλληλα με υψηλή διατροφική αξία.

Η ποικιλία των ελαιόδεντρων  είναι ΛΙΑΝΟΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ( ΚΕΡΚΥΡΑΣ ) της οποίας το λάδι παρουσιάζει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ολικές φαινόλες από όλες τις άλλες ποικιλίες στην Ελλάδα.

Συλλέγουμε τον καρπό με τον ίδιο παλιό παραδοσιακό τρόπο (χειρωνακτικά), με αποτέλεσμα να συλλέγονται αποκλειστικά υγιείς καρποί. Στην διαδικασία αυτή συμμετέχει όλη η οικογένεια (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.) Αυθημερόν τον μεταφέρουμε σε 30κιλά λινά σακιά προς έκθλιψη σε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο σε μικρή απόσταση από τον ελαιώνα όπου, σε χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρή σύνθλιψη στους 27℃), παράγεται το μοναδικό αυτό αγνό αγουρέλαιο.

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Τηλέφωνο: 
26820 23 634
6937 236 006
6993 386 034
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Εγγραφή στο Έλαιον - Bio-Green-Oliveoil.gr